woensdag 28 januari 2009

Klassendagboek 27 januari

We begonnen zoals normaal weer in de kring. Francien las de namen voor en toen was de kring aan de beurt, Jochem en ik waren er gisteren alleen dus wij zouden wat voorbereid moeten hebben, maar dat hadden we allebei niet. We gingen snel aan het werk. Iedereen (behalve gr. 5) ging verder met zijn toets. Als je klaar was met je opdracht wat je moest maken kon je verder met je porfolio mapje, of je kon verder gaan met de toets. Ik ging verder met de toets.

Bijna iedereen was al met zijn porfolio mapje bezig toen ik ook klaar was. Ik ging ook met mijn portfolio verder. Later gingen we eten en even later naar buiten. Toen even later we weer allemaal binnen waren moesten we stillezen. Dat deden we tot 11.00 uur. Later gingen we weer allemaal met onze portfolio verder. Het was een uur later 12.00 uur, dat betekende dat we weer gingen eten. We gingen alweer naar buiten. Dit keer gingen mochten we naar het Zernike veld. Sommige deden dat, sommigen niet. Toen de bel ging, gingen we allemaal naar binnen. We hadden werkhoeken. Tom zei dat we onze nieuwe topo moesten invullen. Wij (gr. 7) moest Scandinaviƫ leren.

Op een gegeven moment begon Tom van ons foto’s te maken voor het rapport. Sommige kinderen stonden er wat depressief op dus begon Tom ze op te vrolijken. Het liep langzamer hand over in geklooi. We stopten wat vroeger met de werkhoeken zodat we nog een spel konden doen. We deden het Weerwolven spel. We deden er iets minder dan een half uur over. Er stonden wat kinderen op de eindkring dus begonnen we er maar mee. Toen dat klaar was gingen we naar huis.

Sten

maandag 26 januari 2009

Herkansing Topo-toets

Voor de kinderen die vorige week met de griep thuis zaten is er komende vrijdag een herkansing voor de topotoets (Drenthe (6) of Spanje/Portugal/Frankrijk(7))!

Tom

vrijdag 23 januari 2009

Moniek bedankt!

Vandaag was de laatste dag van stagiaire Moniek in Olympus. Voor het afscheid zou ze tracteren bij het thee-kransje.....maar helaas...ze moest vanmiddag eerder naar huis omdat zij zich steeds zieker voelde. Maar we hebben ons de taartjes bij de limonade heerlijk laten smaken! En afscheid nemen van Moniek doen we later nog wel een keertje over!

dinsdag 20 januari 2009

Voorlees-ontbijt

Woensdagochtend komt Addy, moeder uit de onderbouw, voorlezen in Olympus. De kinderen verzorgen hun eigen ontbijt en hoeven dus 's morgens thuis niet te eten!!

De griep....

De griep grijpt om zich heen op de PPS.... En niet alleen vele kinderen liggen inmiddels onder de wol, ook de eerste collega's lopen te snotteren en te rillen. Omdat Sonja inmiddels ten prooi is gevallen aan de griep staat Helmar woensdag in zijn eigen groep. Martijn, inmiddels vertrouwd bij de kinderen, zal Helmar in Olympus vervangen.... Moniek zal gewoon les geven, net als de rest van deze week. Donderdag is Tom er weer...

Vandaag waren overigens 'slechts' acht Olympianen ziek....(dat is -2 vergeleken met gisteren)! We wensen de zieken van harte beterschap!

maandag 19 januari 2009

Websitebespreking Kaartenhuis


Op kaartenhuis.nl kan je e-cards (bewegende of gewone plaatjes) versturen. Je hoeft er niet voor ingelogd te zijn. Je kan er verschillende kaarten kiezen bijvoorbeeld: verjaardagen, en dan kan je kiezen: verjaardag algemeen. Dan krijg je wat kaarten te zien. Je kan er dan een aanklikken. Je kan er ook een tekstje bij typen of er een muziekje bijvoegen. Voordat je de e-card verstuurd, moet je je naam en het e-mailadres invullen. Je moet ook de naam en het e-mailadres van de gene naar wie je de e-card wilt sturen invullen. Als je op versturen klikt moet je ook de tijd en datum invullen. Dan is de kaart verstuurd.


Sten

Touwtrekken.....pfff

Vandaag waren maar liefst 10 van de 25 kinderen ziek- een grieprecord voor Olympus! Met het resterende clubje kinderen hebben we vandaag bij de gym de hindernisbaan gelopen en de les afgesloten met een partijtje touwtrekken!!

donderdag 15 januari 2009

Klassedagboek donderdag 14 januari 2009

We begonnen in de kring. Ik las de namen op. Merlijn deed een kringspel. Het was een spel waar je je eigen naam met je handen moest klappen en de naam van je linker buur man of buurvrouw. Hanna van de Sleet had klasse dagboek. Ze vertelde dat Jules misschien een arm heeft gebroken omdat hij gevallen was tijdens de schaatsles in Kardinge. Carlien moest ook iets doen , maar die was ziek. Jerim en Duuk waren ook ziek.

Na de kring was het blokuur en moesten we werken. Om 10.00 uur hadden we fruitpauze. We hebben buiten gespeeld. Na de pauze gingen we weer werken tot de middagpauze.
Na de middag pauze gingen we project rekenen. Toen dat klaar was deelde Tom een papier uit over het ontbijt op school volgende week woensdag. Ook deelde hij het oefen blad uit van Drenthe en een blad van topo voor groep 7.
Aan het eind van de middag mochten we een pot kleien uit de tijd van de hunebedbouwers. Morgen gaan we hier mee verder omdat er vandaag niet genoeg tijd was.
Toen gingen we weer naar huis!!!!!

Jochem bye bye

maandag 12 januari 2009

klassendagboek 12 januari 2009

Jochem las eerst de namen op. Daarna vroeg Tom vragen aan Judith (het nieuwe meisje in de klas). Toen deden we een namenrondje. Tom vertelde hierna over de leerlingenraad. Je mag een papiertje met je naam en een onderwerp waar je het over wilt doen, in de klassenvergaderingsbak doen. Daar gaan we dan weer twee kinderen uit kiezen voor in de leerlingenraad. Monique ging toen de weektaak uitleggen, want we moeten een SMS-tekst schrijven. Lekker moeilijk!
We gingen allemaal aan de slag met onze weektaak. Er werd hard gewerkt. Na het (fruit) eten, was het pauze. Na de pauze gingen we allemaal naar het rode hekje, want we gingen naar gym. We hebben blokjesvoetbal gedaan, een spel (ik ben de naam even kwijt) waarbij je blokjes moest pakken van een mat (eiland) en in een hoepel moet leggen zonder dat je getikt wordt. Iedereen heeft een eigen hoepel. Als eindspel deden we stoktikkertje.
Op school gingen we eten en naar buiten. Ik ging eerst met Huib spelen, daarna ging ik naar het Zernike in een hut spelen.
's Middags gingen we nog even werken en daarna hadden we werkhoeken. In de eindkring zeiden een paar kinderen tegen Tom dat we nog de kinderen van de leerlingenraad moesten kiezen, maar we hadden nog een toneelstukje. Dus was er geen tijd meer.
Het was een leuke dag.

Hugo

Nieuwe klasgenoot in Olympus

Vandaag hebben we Judith mogen verwelkomen in Olympus. Na vijf jaar in Nieuw-Zeeland te hebben gewoond is haar familie twee week geleden weer terugverhuisd naar Nederland. Het is natuurlijk best even wennen op een nieuwe school, maar gelukkig hebben Carla en Francien zich vandaag over haar ontfermd en haar wegwijs gemaakt in onze stamgroep.
We wensen Judith heel veel plezier op de PPS en bij ons in Olympus!!!

zondag 11 januari 2009

IJspret op natuurijs!

Vrijdag 9 januari zijn we wezen schaatsen met alle kinderen uit de groepen 5 t/m 8. Het was geweldig weer en beregezellig.....
Klik op de foto voor nog veel meer schaatsfoto's!!

vrijdag 9 januari 2009

Klassedagboek donderdag (door Hannah)

We begonnen in de kring, nadat Cas de namen oplas, deden we de kringen. Eerst deed Cas website over Habbo hotel. Daarna was Jibbe, hij deed kringspel, "diamantje en boefje" heette het. Na Jibbe was MĆ©ret, ze had een thuisverslag geschreven. Na MĆ©ret was Eva aan de beurt. Ze had een proefje van een bootje: als je een kaarsje er in stopt, dan gaat het water in het bootje koken en die lucht moest er toen uit en dat ging door de buisjes aan de achterkant van de bootjes. Zo ging het bootje varen. Na de kring kregen we uitleg van het taalblad. Daarna gingen we aan het werk. Ik begon met dictee, daarna ging ik met de studie en toen was het pauze.

Na de pauze ging ik weer aan mijn studie, de hele tijd. Na het blokuur was het weer pauze, ik ging in de schelpenbak glijden, want dat was bevroren. Na de pauze gingen we project rekenen. Na het project-rekenen kwamen groep 5 en 7 weer terug. En toen gingen we nog even werken. Toen Tom vond dat we hard genoeg gewerkt hadden gingen we nog even zwaaiverstoppertje doen, Tom was de zoeker. Het was heel grappig, want als je weg liep, zag Tom het steeds dus je kon je eigenlijk niet verstoppen. Na het zwaaiverstoppertje deden we de eindkring.

donderdag 8 januari 2009

Proefje van Eva


Eva presenteerde een proefje over stoom. Ze had een stoombootje meegenomen (zie filmpje).

Website bespreking: HABBO

Habbo is een soort van eigen wereld. Je hebt een poppetje en dan kan je steeds andere kleren aan doen en mensen ontmoeten. En je hebt je eigen kamer en met Credits kan je meubels kopen, maar daar moet je zelf geld voor betalen (dus eigelijk onzin). En met je poppetje kan je naar verschillende kamers of gebieden. En daar ontmoet je mensen. En als je vrienden hebt dan kan je daar ook mee praten. Je hebt een soort van mailbox en dan kan je mailen met je vrienden van Waar ben jij nu? Ja, ik ben nu in mijn eigen kamer. Kom je ook? En dan kan je samen naar je kamer gaan en zo. Dan kan je daar met elkaar praten.

En dan kan je dus allemaal mensen ontmoeten en steeds meer vrienden krijgen.
En je kan ook werken en daar mee kan je Credits verdienen, maar soms heb je ook mensen en dan zeggen ze dat wel. Maar dan geven ze je het niet, daar moet je wel goed voor oppassen. Je kan ook spelletjes spelen zoals stoelendans en dan als je daar mee wint kan je daar ook misschien een meubel mee winnen of Credits en als je meubels hebt kan je daar ook mee ruilen met andere en dan krijg ja andere meubels en je kan ook meubels geven aan mensen. Of je kan meubels krijgen. Bij mijn zusje is alles gepikt dat kan ook gebeuren dus je moet goed je wachtwoord en naam weten. Want in het begin als je het maakt moet je een eigen naam beginnen en een wachtwoord daar voor beginnen. Die moet je altijd eerst invoeren voor dat je op je Habbo account kan. Ik vind het een heel leuk spel want je kan mensen ontmoeten en allemaal dingen doen. Als je het ook een keertje wil uitproberen de site is : http://www.habbo.nl/

door Cas!

woensdag 7 januari 2009

Sneeuwpop-Team paraat!




De sneeuw was gevallen en Sneewpop-Team (Lucas, Duuk en Sten) stond meteen paraat. Ze maakten in de pauze van de PPS een sneeuwpop met de naam: Bob De babysneeuwpop. Later moest er natuurlijk een foto van gemaakt worden. Maaike was er niet dus geen sneeuwpop kleding, maar sneeuwpopteam had daar natuurlijk weer een slim idee voor bedacht: ze gebruikten hun eigen kleren de muts van Sten, de sjaal van Duuk, de handschoenen van Lucas en de neus en mond werd gemaakt door Merlijn (ons nieuwe teamlid). Later waren de foto’s gemaakt en gingen we snel naar binnen.

dinsdag 6 januari 2009

Klassendagboek maandag 5-1-2009 (Jaaropening)

We begonnen in de kring. Omdat het de eerste schooldag van 2009 was, hadden we de jaaropening. Als de bel ging moesten we naar het speellokaal, alleen omdat ik armbanden omhad, die heel erg rinkelden, was de eerste keer vals alarm. Toen later de Ʃchte bel ging, liepen... of we renden eigenlijk meer, dus we renden naar het speellokaal, en na een tijdje zaten alle leraren op een rijtje op het podium. Toen moest Henriƫtte mastermind spelen, met alle goede voornemens van de leraren. Ze moest raden welk goede voornemen van wie was. Dat lukte haar in twee beurten. Toen vertelde Tom dat iedereen uit de school een goed voornemen op moest schrijven, dat in een enveloppe moest stoppen en dat in de schatkist moest doen. Daarna ging iedereen naar zijn of haar eigen klas, en toen gingen we werken.

Na het werken gingen we eten en daarna hadden we pauze. Toen de bel ging stelde iedereen zich op in rijtjes van twee, en liepen we naar gym. Daar gingen we slagbal met hindernissen doen. Helemaal aan het begin werd het Ć©Ć©n nul, en op het allerlaatste moment werd het Ć©Ć©n Ć©Ć©n, gelijk spel. Toen iedereen alles opgeruimd had en iedereen aangekleed was en iedereen keurig opgesteld stond in rijtjes van twee, liepen we weer terug naar school. Daar hadden we nog even blokuur, en toen gingen we in de kring. Hannah en Merlijn hadden ballon-raket-dingetjes gemaakt, die ze graag in de eindkring wouden testen, dus Tom pakte zijn fototoestel en de ballon werd opgeblazen en losgelaten... maar viel even later weer loodrecht naar beneden. Zodra Tom zijn fototoestel weer had neergelegd vloog de tweede poging-raket omhoog en bleef een tijdje zweven, en zodra Tom zijn fototoestel weer gepakt had, zakte hij weer naar beneden. Zo ging het nog een tijdje door, tot iets over half drie toen iedereen het zat was om te blijven kijken en naar huis ging.

Carline