vrijdag 20 maart 2009

Carlien presenteert de 'klankschaal'


Carlien heeft vandaag in de kring een echte klankschaal uit India gepresenteerd. Door met een speciaal ding langs de schaal te wrijven begint de schaal te trillen en geeft een lage zoemtoon. Natuurlijk


moest de klankschaal ook uitgeprobeerd worden. Hannah was hiervoor het 'proefkonijn'.

donderdag 19 maart 2009

De bankjes zijn weer mooi...en de schaapjes lief!

Samen met Janneke (moeder van Judith) zijn de kinderen in kleine groepjes de kringbanken aan het schilderen geweest. En ze zijn er enorm van opgeknapt. En de groene en blauwe kleur ziet er veel bovenbouweriger uit dan het Paas-geel dat er eerst op zat....
Met een aantal andere moeders hebben de kinderen hele lieve schaapjes gevilt! Alle moeders hartelijk dank voor jullie hulp!

Rekenen met echte pizza's!


Vandaag heeft Niels een reken/WO-les gegeven over pizza! In pizzeria olympus moesten de pizzabakkers de pizza's beleggen met de wensen van de klanten! En na afloop moesten de bezorgde pizza's natuurlijk ook nog geproefd worden.... Morgen een les over sorbets??



dinsdag 17 maart 2009

Maori-dans (?) in Olympus

Carlien en Cas hebben vanmiddag een zelfbedachte Maori-dans voorbereid. En samen met de Olympianen uitgevoerd in de groep!

vrijdag 13 maart 2009

Weeksluiting: het Olympus-orkest




Met Robert-Jan hebben we vandaag een muziekstuk ingeoefend voor de weeksluiting van deze middag! In een half uur hebben we met z'n allen een lied ingestudeerd. En het klonk geweldig!!!


"Dansende rijstkorrels"- proefje van Meike



donderdag 12 maart 2009

Interview directrice Henriette

Vandaag hebben Meret, Sten en Judith een video-interview afgenomen met Henriette. Ze hebben haar van alles gevraagd over de school. Het interview wordt gebruikt voor onze correspondentie met de Moturoa-school in New Zealand. Het interview moest daarom helemaal in het Engels.....en dat viel nog niet mee. Het resultaat is binnenkort te zien of te lezen!









Voorbereidingen contact Nieuw Zeeland




In drie groepen zijn we begonnen met de voorbereidingen van ons contact met de kinderen van de Mururoa-school in Nieuw-Zeeland. Eén groepje gaat wat vertellen over Haren en Nederland. Een ander groepje presenteert iets over onze school en een derde groepje bedenkt een manier om ons als Olympianen voor te stellen aan de kinderen in Nieuw-Zeeland. Er zijn al een aantal leuke ideeën bedacht...van powerpoint tot website en van interviews tot een heuse film. Enige nadeel is wel dat het allemaal in het Engels moet, aangezien de kinderen van de Mururoa-school geen Nederlands spreken....

Stagiaire Niels in Olympus


Deze weken loopt Niels elke woensdag en donderdag stage in Olympus. Niels is met het laatste jaar van de opleiding bezig en moet dan ook al zoveel mogelijk zelfstandig de groep draaien. In week 13 zal hij de hele week (m.u.v. woensdag) voor de groep staan. Tom is natuurlijk ook aanwezig en blijft eindverantwoordelijk voor de groep!

dinsdag 10 maart 2009

Jibbe's presentatie over het vogelbekdier.


Jibbe heeft een hele interessante studie over het vogelbekdier gepresenteerd. Vooral de vraag of het vogelbekdier nu wel of geen zoogdier is, was erg boeiend. Jibbe had er een mooi boekje van gemaakt.

Nieuw Zeeland 'ontdekken'.....



Deze week heeft Judith haar studie gepresenteerd over Nieuw Zeeland. Ook heeft ze kinderen via Google Earth, foto's laten zien van waar ze gewoond heeft in Nieuw Zeeland en waar ze naar school is geweest. Komende periode gaan we haar oud-klasgenoten vragen stellen en informatie over onszelf sturen!




*De Moturoa-school in Nieuw Zeeland

*De straat waar de school aan ligt.

Hieperedepiep voor Ilse!


*bordtekening door Sterre en Carla (en Froukje)

vrijdag 6 maart 2009

Klasseavond op 20 maart!

Groep 8 organiseert op vrijdag 20 maart een Klasseavond voor de drie bovenbouwen. De bedoeling is dat alle kinderen voor 16 maart €1,00 inleveren bij Iwan! Acts en stukjes kunnen aangemeld worden op het papier in de tussenruimte. Er is tijd voor 5 stukjes per stamgroep.

Alma en Emma