zondag 31 januari 2010

De dag dat er geen invaller was.......

Klassedagboek   27 Jan. 10

We begonnen in de kring ook al was Sarah er niet. We dachten.  Ze komt vast te laat. We begonnen alvast met de kringen. Carlien deed haar boekbespreking, Ilse had een proefje maar was het vergeten, Maaike had een biografie en Quinty een onderwerp. Carline had een spel met bescherm engeltjes en daar zijnn we nu mee bezig. Toen de kringen afgelopen waren kwam Ina binnen en zei dat Sarah ziek was. Ze vroeg of we een invaler nodig hadden of dat het nodig was om opgesplitst te worden, maar wij zeiden dat we gewoon zouden gaan werken. 
Als eerst was het heel stil. Sommige mensen gingen iets voor zich zelf doen en sommige gingen ook met de weektaak.We hebben ook de kaart voor Merlijn afgekregen. Ook al was er geen leerkracht, hebben best veel mensen hard gewerkt. Ina en Frederike kwamen om de 10 minutjes kijken of het allemaal wel goed ging. 

Toen gingen we in de fruitkring. Toen iedereen klaar was gingen we naar buiten. We waren wat vroeger naar buiten gegaan omdat we geen leerkracht hadden.  Toen ging de bel en iedereen ging naar binnen en in de kring zitten. Toen kwam Ina weer binnen en vroeg wie een beetje de baas zou spelen. Iedereen riep Carline, Meret, Eline. Uiteindelijk zijn zij een beetje de juffen geworden. Iedereen mocht stillezen, maar de tutors moesten gaan lezen. Na het lezen gingen we weer werken. Het werd langzamerhand lawaaierig maar dat lawaai kwam vooral ook omdat iedereen stil riep. Carline had op het bord de dagtaak geschreven en we begonnen dus met het blokuur. Toen het pauze was ging iedereen naar buiten. Zo’n beetje heel Olympus ging naar het Zernike. Toen ging de bel. Iedereen vroeg aan de juffen (Carline, Meret, Eline) of we langer buiten mochten blijven, maar dat mocht niet, want ze hadden speciale werkhoeken gemaakt. Je mocht kiezen tussen 
-tekenen
graffiti of strip
-knutselen
een kaart. Pop up en dat soort dingen
-drama
met zijn vijfen een toneelstuk

Uiteindelijk waren er 10 mensen die drama wilden doen, dus hebben we er van een groepje van 10 gemaakt. Het is wel gelukt en de samenwerking ging prima. We hebben het ook nog laten zien. Toen het was afgelopen gingen we terug naar de klas en toen gingen we naar huis.
Het was een hele leuke dag!!!!
JJJJJJJJJJJJJJJJJ

Judith

donderdag 28 januari 2010

Re: uitzenddatum opname 9

-----Original Message-----
Mijn vader is de beste!
From: Eva Kerste <eva.kerste@masmedia.tv>
Date: donderdag 28 januari 2010 17:40:40 GMT+01:00

Subject: uitzenddatum opname 9

Beste vaders & kids van opname 9,

Jullie aflevering wordt op zaterdag 13 februari van 19.00 - 20.00 uur
uitgezonden bij de Tros op Nederland 3.
Het is echt een ontzettend leuke aflevering geworden!
Zeg het voort tegen alle vriendjes, vriendinnetjes, opa's, oma's,
klasgenootjes, collega's enzovoorts!
We wensen jullie heel veel kijkplezier!
Hartelijke groeten namens het hele 'Mijn vader is de beste!'-team

Met vriendelijke groet,

Eva Kerste
Producer 'Mijn vader is de beste!'


____________________
http://www.youtube.com/watch?v=aZGL5ms9yQk

De uitslag van onderzoek.

Maaike en Jozefien deden onderzoek naar favoriete TV-programma's

De meisjes van de theedienst.

Nieuwsflits door Meike

Nog iemand levend gevonden in Haïti
woensdag 27 januari 2010

Bijna twee weken na de aardbeving in Haïti is er weer iemand levend onder het puin vandaan gehaald. Amerikaanse militairen vonden de man van 35 toevallig tijdens het puinruimen in de hoofdstad Port-au-Prince.

De man heeft een gebroken dijbeen en hij is enorm uitgedroogd. De man raakte twaalf dagen geleden, twee dagen na de aardbeving, onder een gebouw bij een naschok.

Mijn stelling is:
Reddingswerkers moeten langer zoeken naar overlevenden onder het puin.

Hanna presenteert een experiment met een ei.

donderdag 7 januari 2010

Techniekopdracht

Welkom Jozefien


Deze week hebben we een nieuwe Olympiaan verwelkomd. Ze zat eerst in Warffum op school. Ze zit nu bij ons in groep 6 en ze heet Jozefien! Heel veel plezier gewenst in Olympus!!

Proefje door Maaike