dinsdag 22 maart 2011

Quinty zoekt hulp bij het goede doel "Haarwensen"


Quinty wil zich inzetten voor het goede doel.
Stichting Haarwensen (www.haarwensen.nl) maakt gratis pruiken voor zieke kinderen. Om geld in te zamelen gaat Quinty poppen van deze stichting verkopen langs de deuren. Ze hoopt dat andere kinderen haar willen helpen.

woensdag 16 maart 2011

Voor Judith


Hallo lieve Judith!


We waren heel blij met je lange mail! Wat een verhaal met die dolfijnen!!
Wij hebben natuurlijk niet zoveel spectaculairs te mailen. Hier gaat alles goed, behalve dan dat Sterre haar elleboog heeft gebroken toen ze uit de schommel op het kleine plein viel...
We vinden het nu wel weer tijd worden dat je terug komt!
Zie je de foto? Het is een afstreeplijstje tot wanneer je weer terug komt! (bron: tafel Hanna)
Nog veel plezier en tot gauw!!
Groetjes en kusjes van ons allemaal.

Nog meer Gouden Eeuw


Onze batik-shirts


Tekening naar aanleiding van de slavenhandel

Project Gouden Eeuw





Wat was de W.I.C?


Zo zag een schip eruit


De knopen


De driehoekshandel en de koloniën


dinsdag 15 maart 2011

In het kader van de Gouden Eeuw: een workshop capoeira!

Capoeira is ontstaan tijdens de slavernij. De slaven op de plantages in Brazilië wilden zich trainen in het vechten. Omdat dit niet op mocht vallen, 'verstopten' ze de gevechtstechnieken in een dans.






Capoeira leraar Espírito van Gruppa Balança uit Groningen gaf ons een clinic.

madelief had een kringspel voorbereid


jozefien is 11 geworden!


maandag 14 maart 2011

Project Gouden Eeuw


Batikken

Koken: raasdonders met spek. Een echte VOC-maaltijd!

Presentaties (Hier: wat is de geschiedenis van Nederland met de Molukken?)


Presentaties (Hier: de Oostzeevaart)










donderdag 10 maart 2011

Yipppieeeee!!!!! Op het zuid-eiland!!!!!!

Hoi Olympus (beste klas van de wereld)
ik ben net na 5 uur rijden en 3 uur in de ferry (Heeeeeel vermoeiend dus) eindelijk aangekomen. (oh god mag de wereld prezen, (? geen idee waar ik dat vandaan heb?) wat was dat een reis!!!!1 de ferry schommelde en ik werd zo zeeziek. ik ben nooit, maar dan ook nooit(bijna dan) zeeziek of auto ziek. maar nu. we moesten op de boot eten wat heel lastig ging omdat steeds mijn eten van kant naar kant schoof van de tafel en ik bijna van mijn stoel af viel!!!!(ik ben een overdrijver, jullie kennen me wel :P)we kwamen pas om 10 uur s'avonds in picton (picton is de plek waar de ferry aankomt in het zuid-eiland.)
maar toen ik was aangekomen gingen we naar de villa( dat zijn backpackers *vertaling: rugzakkers!* dat zijn hotels maar dan heel goed koop maar wel mooi en iedere rugzakker heet wel iets speciaals. ) wij hadden een villa als rugzakker en dat was helemaal blauw met allemaal roosjes en het leek een beetje op het huis van pippi langkous! (maar dan een beetje opgeknapt natuurlijk) daar kregen we een kamer. we gingen metten slapen want we waren moe van zoooooo'n lange dag en het was al laat. maar de volgende dag waren we fit.... blablabla en nog van alles gedaan. blablabla.......... oh ja ook nog een zware vermoeiende wandeling van 2 uur en 3 kwartier gemaakt. oh ik heb nog nooit zulke zware benen gehad.
de volgende dag zijn we met dolfijnen gaan zwemmen. nee ...... wij zijn niet in het aquaruim maar met een boot in de baaien opzoek gegaan. wij hadden een stuk of 20 gevonden maar er zat een bay bij dus konden we alleen kijken maar de baby was zoooooooooooooooooooo schattig. hij sprong steeds met zijn moeder precies tegelijk boven het water. de mevrouw zei dat hij maar 2 dagen oud was!!!! toen zwom de baby en de moeder weg en konden we met de andere zwemmen. wij moeste zingen met een snorkel in onze mond in het ijs koude water (waar je wel aangewend wordt en je hebt een wetsuit aan) maar dat was heel grappig maar ze kwamen naar je toe. dit waren specialen dolfijnen die zo'n zacht velletje hebben dat is je ze aait dat je dan hun vel open krapt dus helaas mochten we ze niet aanraken maar het was zooooo leuk want ze gingen rond je zwemmen en onder je door en maakte sprongen! oh dat was zoooo geweldig. dit waren gewoon dolfijnen uit het wild dus was het heel speciaal. we hadden de film camera bij ons maar zijn wij dan weer zo handig om nog maar 2 minuten batterij mee te nemen (oh baggers!!) wij hebben niet iets van het zwemmen kunnen filmen maar wel van de dolfijnen zelf die heel leuk onder de boot een soort wedstrijdje met de boot gingen doen! die dag zijn we ook nog 3 uur in de auto geweest naar marahau ,dat is een dorpje waar we een camping hadden. we zaten wel in een heel leuk en gezellig huisje. in dat huisje typ ik nu dat emailtje , wat nu wel een beetje lang is geworden maar helaas moet ik nu varkentje gaan spelen(snurken knor,knor)!
ik stuur dit emailtje pas morgen omdat ik hier het niet weg kan sturen!


love you!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
judith

Tomas presenteert een proefje met een bruistablet

Hoera voor pre-puber Ilse

donderdag 3 maart 2011

Skypen met Judith in Nieuw Zeeland

Onze klasgenoot Judith zit vijf weken in Nieuw Zeeland. Mooie reden om met elkaar bij te babbelen via Skype. En ondanks dat ze 20.000 km verderop zit en ondanks dat het daar 12 uur later is, was het toch een beetje alsof Judith gewoon in de klas zit! Dankzij de moderne techniek!

Hello Judith!

woensdag 2 maart 2011

tijdstip skypen

Hallo Olympus,

Is het ok als Judith om omstreeks 8.45 jullie tijd op donderdag verbinding met jullie probeert te maken?

Janneke Frens