vrijdag 25 november 2011

Mediamasters2011 afgerond!

Het zit erop. De week van de mediawijsheid heeft vandaag z'n laatste dag beleefd. De eindscores zijn bekend! We hebben als stamgroep helaas geen prijs gewonnen, maar wel heel veel plezier gehad en veel geleerd over verstandig omgaan met media en internet....
En we hebben allemaal een mooi diploma voor ons portfolio gekregen!

Diede vertelt ons alles over aardbevingen.

maandag 14 november 2011

Week van de Mediawijsheid in de bovenbouw!




Mediawijsheid voor de bovenbouw: Mediamasters 2011

TV, internet, social media, games en mobiele telefonie. Kinderen komen er dagelijks mee in aanraking en zijn er vaak uren mee bezig. Ze beleven er veel plezier aan maar weten niet altijd hoe ze media kritisch kunnen bekijken of hoe ze er zelf bewust mee om kunnen gaan. Om meer aandacht te geven aan mediawijsheid in het onderwijs en leerlingen te laten ervaren hoe mediawijs ze echt zijn, komt Mediawijzer.net* in de Week van de Mediawijsheid (21-27 november 2011) met de ultieme media-ervaring voor leerlingen in de bovenbouw: MediaMasters2011. Op deze leeftijd gaan kinderen namelijk steeds zelfstandiger met media aan de slag, maar staan ze nog wel open voor een goed gesprek over mediawijsheid thuis en op school.

Het Klokhuisfilmpje van Olympus

Onze Klokhuisuitzending over de Industriƫle Revolutie:



zondag 13 november 2011

Project afgerond....op naar het volgende!

Met een proefwerk en een prachtige zelfgemaakte Klokhuis-uitzending hebben we in de bovenbouw het project Industriƫle Revolutie afgerond. Komende week een gewoon weekje, maar vanaf maandag 21 november doen we mee met de landelijke week voor de Mediawijsheid. Kinderen leren wijs om te gaan met media als televisie en internet!


Ook aan de ouders is gedacht. Op woensdag 23 november is er een speciale ouderavond over "Veilig Internetten thuis en op school" i.s.m. Cyberouders.nl

zondag 6 november 2011

Proefwerk groep 8

Groep 8 heeft vrijdag een proefwerk over de Industriƫle Revolutie. Dinsdag krijgen jullie de leestekst mee naar huis om te oefenen!