maandag 14 november 2011

Week van de Mediawijsheid in de bovenbouw!




Mediawijsheid voor de bovenbouw: Mediamasters 2011

TV, internet, social media, games en mobiele telefonie. Kinderen komen er dagelijks mee in aanraking en zijn er vaak uren mee bezig. Ze beleven er veel plezier aan maar weten niet altijd hoe ze media kritisch kunnen bekijken of hoe ze er zelf bewust mee om kunnen gaan. Om meer aandacht te geven aan mediawijsheid in het onderwijs en leerlingen te laten ervaren hoe mediawijs ze echt zijn, komt Mediawijzer.net* in de Week van de Mediawijsheid (21-27 november 2011) met de ultieme media-ervaring voor leerlingen in de bovenbouw: MediaMasters2011. Op deze leeftijd gaan kinderen namelijk steeds zelfstandiger met media aan de slag, maar staan ze nog wel open voor een goed gesprek over mediawijsheid thuis en op school.



Olympus, Atlantis en Thule zullen tijdens de Week van de Mediawijsheid ook meedoen aan MediaMasters2011. Het spel start op vrijdag 18 november in de klas. Tijdens deze eerste speldag krijgen de kinderen direct al een opdracht mee: Ontdek hoe mediawijs je ouders zijn en neem in het weekend de enquête bij ze af! De enquête is online in te vullen. Wij willen u dan ook graag vragen om hieraan mee te doen. Dit is ook een goede manier om met uw kind een gesprek aan te gaan over mediagedrag thuis en op school. U kunt van uw kind vast nog veel leren…..!

MediaMasters2011 zal verder in de klas gespeeld worden. MediaMasters2011 is een super spannende, interactieve media-ervaring die gedurende een week onafhankelijk van niveau, voorkennis en achtergrond door alle leerlingen gespeeld kan worden. Ze moeten overleggen, samenwerken, media maken en interpreteren. Ze leren media kritisch te bekijken, in te schatten wat de mogelijkheden zijn en de risico’s te herkennen. Mediawijs word je door ervaring. Door te doen, door fouten te maken en zo tot inzichten te komen wat de effecten van media zijn, maar ook hoe leuk media kunnen zijn. Alle kinderen die MediaMasters2011 uitspelen zijn geslaagd.
Meer informatie vindt u op www.mediamasters2011.nl

0 reacties: